19 Mart 2009 Perşembe

Mercedes-Benz S-Serisi

30 Aralık, 2008

Mercedes-Benz firmasının her yıl 85.000 adetten fazla sattığı S-serisi, makyajlanmış yeni modeli ile 2009 yılının son aylarında yollarda görmeye başlıyacağız.

S-serisinin yeni modeli hem daha çevreci bir motora hem de daha akıllı teknolojilere sahip olarak üretilecek. S-serisinin yeni modeli ilk serisi üretimli hibrid motora sahip olacak. Bu motor cep telofonlarında kullanılan lithium ion bataryalı pillere sahip olacak. Bunun yanında Mercedes-Benz modellerinde ilk defa olarak “Splitwiew” adı verilen ekran sistemi kullanılacak. Bu sistem sayesinde sürücü ekrandan yol haritasını izleyebilirken, yolcu koltuğunda oturan kişi istediği filmi izleyebilecek. Bu sayede arabanın içindeki küçük çaplı tartışmaları engellemiş olacak.

Makyajlı S-sersinde benzinli ve elektirikli motorlara sahip bir hibrid motoru kullanılacak. 7 ileri otomatik vitesin önünde toplanan hibrid sisteminin yeni tipini, 280 beygir gücünde 3.5 litre V6 benzinli motorla birleştiriyor. Bu yeni motor sistemi iki büyük firma olan GM ve BMW ile birlikte geliştirildi. S-serisinin yeni modellerinde kullanılacak olan hibrid motorunda lityum iyon bataryalar kullanılacak. Bunun nedeni eski modellerde kullanılan niken kadmiyum bataryalara göre daha güçlü ve hafif olması.

Yeni S-serisinin üretimine hibrid modelle başlıyacak olması yeni model ile güncel modeller arasındaki fiyat farkından dolayı S-serisi sevenleri biraz düşündürüyor. Yeni S-serisi litre başına ortalama 15.2 km yol yapabilirken, şuan satılan ve fiyat olarak daha ucuz olacak olan S320 CDi modeli 14 km’lik yol yapıyor. İkisi arasındaki karbon emilimi farkıda sadece 30g/km.

Çekilen gizli çekim fotoğraflarına baktığımızda güncel modelleri ile arasında büyük farklılıklarının olmadığı görüyoruz. Yeni S-serisinde önde ve arkada LED ışıklar kullanılmış. Ön ızgarada bar sayısınde değişikli yapılmış. En son olarakta arka tampon kısmında krom kaplı iki adet dikdörtgen egzoz kullanılmış.

2009 yılının son aylarında piyasaya çıkacak olan modelin İngiltere’de 55 bin pound civarında bir satış ettiketinin olması bekleniyor. Yeni S-serisinin yanında S250 CDi modelinin 2.1 turbo dizelle güçlendirlimiş versiyonu ve S350 modelinin CGi isimli kayıtlı V6 benzin motorlu versiyonlarıda 2009 yılı ile birlikte gelecek.

www.arabalar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder